Avgasslang 90 mm dimension

Fråga: Tänkte köpa reservdelar till min Volvo Penta motor men skulle även behöva avgasslang 90 mm. Läst på nätet att slang från Vetus är det lång leveranstid på just nu. Har ni någon ersättningslang till vetusslangen?

Svar: Ja vi har samma problem med slang från Vetus.

Vi har faktiskt tagit fram en ersättningsslang just för 90 mm. Vi kan även ta fram till andra dimensioner men 45 / 50 mm som är vanligast har vi så klart på lager.

Specifikationer Vetusslang.

”The completely smooth internal surface of the hose will reduce back pressure in the engine. Exhaust hoses with an internal diameter up to Ø 152mm have a bending radius of 1,5 x the diameter. Exhaust hoses with an internal diameter of more than Ø 152mm have a bending radius of twice the diameter. Temperature resistant between -30º + 100ºC with brief temperatures of 115ºC.”

Specifikationer på ersättningsslangen

Marin våtavgasslang i enlighet med SAE J2006 R1 och R2. Mycket resistent mot sjövatten, våtavgaser, ozon och UV-strålning. Lätt vikt med korrugerat yttergummi. Slangens utförande med stålspiralen gör den mycket flexibel. Godkänd av lloyds Register of Shiping certifikatnummer 02/00029

Böjradie 135 mm

Produktgrupp140
FärgSvart
UtförandeKorrugerad
Säkerhetsfaktor1:3
StandardSAE J 2006 R1 och R2
Sammansatta rör/slangar1
MediaVentilation, Vatten
Antistatisk trådNej
YttermaterialEPDM
Flat rulleNej
InnermaterialEPDM
CertifikatLloyds Registry of Shipment
Maxtemperatur (°C)120
Antal lager armeringIngen extra armering
ArmeringsmaterialStålwire, Textil
Mintemperatur (°C)-30